Å starte et aksjeselskap (AS) i Norge er veldig enkelt hvis man sammenligner med andre land. Likevel så kan nok en del syntes at det går treigt men det er mulig å få det gjort raskt med riktig informasjon og de rette verktøyene. Vi som jobber i Lånemegleren.no har etablert mange selskaper og derfor tenke vi å dele våre erfaringer.

Du trenger aksjekapital

For å etablere et AS i Norge, er det et krav at du har en aksjekapital på minimum 30 000 kroner. Denne kapitalen fungerer som en sikkerhet for selskapets kreditorer og viser at selskapet har en økonomisk grunnmur å stå på.

Bankkonto for aksjekapital

For å kunne betale inn aksjekapitalen, må du opprette en bankkonto i selskapets navn. Dette kan imidlertid være en utfordring:

  • Ikke alle banker tilbyr denne tjenesten: Mange banker i Norge har restriksjoner eller spesifikke krav som gjør det vanskelig å opprette en bedriftskonto for et nyetablert selskap.
  • Lang ventetid hos banker: Selv om du finner en bank som kan opprette kontoen, kan det være lang ventetid på å få kontoen godkjent og aktivert. Dette kan forsinke etableringsprosessen betydelig.

Den raskeste løsningen for å stifte AS: Folio

Hvis du trenger å etablere et AS raskt, er den beste løsningen å benytte deg av Folio. Folio er en digital banktjeneste som spesialiserer seg på bedriftskontoer og tilbyr en smidig og rask prosess for å opprette kontoer til nyetablerte selskaper. I tillegg så hjelper Folio deg med alt du trenger av dokumentasjon for å komme i gang. Fordelene er mange, men her er noen:

  1. Rask behandlingstid: Du kan få en bedriftskonto opprettet og godkjent i løpet av kort tid, noe som gjør det mulig å fullføre innbetalingen av aksjekapitalen raskt.
  2. Brukervennlighet: Folio har en enkel og intuitiv plattform som gjør det lett å navigere gjennom opprettelsesprosessen.
  3. Tilgjengelighet: Som en digital banktjeneste er Folio tilgjengelig døgnet rundt, noe som gir deg fleksibilitet til å håndtere bankbehovene dine når det passer deg.

Folio er ikke tradisjonell bedriftsbank, de bruker SpareBanken Vest som bank. Det betyr at Folio ikke tilbyr produkter som f.eks kassekreditt og bedriftslån, da må til en mer vanlig bank.

Steg-for-steg guide til rask AS-etablering

  1. Opprett konto hos Folio: Gå til Folios nettside og følg instruksjonene for å opprette AS og bedriftskonto
  2. Betal inn aksjekapitalen: Når kontoen er opprettet, overfører du de nødvendige 30 000 kronene til bedriftskontoen.
  3. Registrer selskapet hos Brønnøysundregistrene: Vent på registreringen av selskapet hos Brønnøysundregistrene.

Hvor lang tid tar det å etablere et AS?

Hvis du velger å bruke Folio så må du påberegne noen dager behandlingstid for å bli godkjent av Folio. Etter dette så handler det om å signere papirer, betale inn aksjekapital og så er det å vente på at Brønnøysundregistrene skal ferdigbehandle etableringen, de sier det kan ta opptil 4 uker. De gangene vi har brukt Folio så har det gått raskt og mye kortere tid enn de estimerer.

Med disse stegene kan du starte ditt AS raskt og effektivt, og være klar til å drive din virksomhet uten unødvendige forsinkelser. Det er viktig å vite etter at du har registrert kontoen din hos Folio så står du fritt til å etablere kundeforhold i en annen bank, da er det betydelig enklere å gjøre