InformasjonFlexilån - skaff deg større økonomisk frihet
Kvinne som handler mat

Flexilån - skaff deg større økonomisk frihet

Et flexilån er et slags forbrukslån som du kan søke om i banken, men som er langt rimeligere enn et tradisjonelt lån av denne typen.

Publisert: 13. aug. 2019

For at man skal kunne nyte godt av de lave rentene må man stille sikkerhet i egen bolig eller hytte. Ettersom det er en type forbrukslån har du derfor full frihet til å bruke pengene på akkurat dét du måtte ønske.

Et flexilån gir deg altså en mulighet til å få tilgang til de pengene du har spart opp i boligen din og følgelig større økonomisk frihet. Du får dermed muligheten til å gjøre akkurat det du vil akkurat når du vil. Hvis deler av boliglånet ditt er nedbetalt kan du derfor skaffe deg et flexilån med sikkerhet i boligen - og da får du altså et lån som du kan bruke til alt mulig.

Normalt sett opererer man med en låneramme som ligger på 60-70% av boligverdien, men dette vil avhenge noe av hvilken bank det er snakk om. Du kan hele tiden benytte deg av pengene innenfor lånerammen uten at du behøver å søke om et nytt lån når du trenger penger. Og vi gjentar: pengene kan du bruke til det du måtte ønske.

Hvilken rente man opererer med vil også variere fra bank til bank, men mange tilbyr faktisk samme rente som på boliglånet og da sier det seg selv at dette er en gunstig ordning.

At du i tillegg kan overføre pengene til din private bankkonto via nettbanken gjør naturligvis at denne formen for finansiering er ettertraktet.

Søk boliglån her! Hvor mye vil du låne?

Lånebeløp:2 000 000 kr
2000000
Nedbetalingstid:25 år
25
Månedskostnad:
fra 12 831 kr *

* Eksempel nom. rente 5,95%, eff. rente 6,13%. 2 000 000 kr over 25 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 849 318 kr. Totalt 3 849 318 kr.

Nom. rente fra 5,00% til 11,25%. Eff. rente fra 5,40% til 13,80%.
Rente baseres på individuell kredittvurdering. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ved å oppgi din e-postadresse samtykker du til å få periodiske e-poster fra oss om privatøkonomi og lån. Du kan når som helst melde deg av.