Hvis du ønsker å søke om boliglån som selvstendig næringsdrivende så kan du benytte deg av vår tjeneste. Lånemegleren hjelper deg med å sammenligne boliglån for selvstendig næringsdrivende.

 • Personlig rådgivning
 • Fortrolighet
 • Eksperthjelp til å vurdere søknad og muligheter
 • Gratis og uforpliktende

Hvis du ønsker å søke om boliglån for selvstendig næringsdrivende så kan du bruke vår tabell nedenfor. Når du har fylt ut søknaden så tar banken/agenten kontakt med deg å for å hjelpe deg videre.

Vi har hjulpet flere tusen nordmenn med å finne riktig lån. Hos oss er du som kunde i sentrum og vi etterstreber å finne gode løsninger for alle våre kunder. Sjekk ut tabellen nedenfor:

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Hvorfor er det vanskelig å få boliglån som selvstendig næringsdrivende?

Når en bank gir et lånetilbud så har de beregnet risikoen du som kunde bringer inn. Hvis man er selvstendig næringsdrivende så ser banken på deg automatisk som mer risiko. Enkelte banker ønsker ikke å ha selvstendig næringsdrivende som kunder og man kan derfor oppleve å få raskt avslag på sin søknad.

Bankene har noe som heter kredittmodeller. Dette er egentlig algoritmer som baserer seg på data de henter i fra offentlig tilgjengelig informasjon og statistikk fra egen virksomhet. Hensikten med en kredittmodell er hovedsakelig å se på hvilken risiko du som kunde som du bringer inn i banken dersom du får låne penger av dem. Selvstendig næringsdrivende og ENK har høyere risiko enn vanlige arbeidstakere.

Når banken skal vurdere din søknad om boliglån for selvstendig næringsdrivende så må de se på alt det som de vanligvis vurderer men i tillegg så må de foreta en vurdering av følgende punkter:

 • Hvor lenge har du vært selvstendig næringsdrivende?
 • Hvilken bransje driver du innenfor?
 • Hvilket kundegrunnlag har du?
 • Har du forsikringer?
 • Hvordan er økonomien til foretaket?

De aller fleste banker ønsker å gi boliglån til sine kunder, uansett hvordan arbeidsforhold man har. Det som likevel ofte skjer er at banken regner ut din inntekt (overskudd) annerledes enn du selv gjør det. Det er helheten som teller og ikke så viktig hva du tjente din beste måned.

Det er viktig å si at det selvfølgelig er selvstendig næringsdrivende som har null problemer med å få boliglån. Det handler mye om spørsmålene ovenfor og ikke minst hvilken sikkerhet de kan stille.

Hvordan forbereder jeg en en søknad om boliglån som selvstendig næringsdrivende?

Hvis du bruker Lånemegleren når du skal søke om boliglån som selvstendig næringsdrivende så hjelper vi deg med alle disse punktene. Dette med dokumentasjon er veldig viktig når man er selvstendig næringsdrivende. En godt dokumentert søknad kan være nøkkelen til å få din søknad godkjent:

 • Årsregnskap
 • Utskrift av eventuelle forsikringer privat og/eller fra folketrygden
 • Kopi av kontrakter for faste kunder 
 • Attest fra regnskapsfører om driften 

Noen ganger vil banken be om mer eller mindre dokumentasjon. Likevel så opplever vi i Lånemegleren at dokumentasjon er nøkkelen til et godkjent boliglån for selvstendig næringsdrivende. Noen ganger så handler det ikke om at bankene krever dette men det gir trygghet for banken og ikke minst en forståelse for hvordan ditt foretak går. 

Når banken sier nei til boliglån på grunn av at du er selvstendig næringsdrivende

Dessverre så opplever veldig mange selvstendig næringsdrivende å få avslag på sin søknad om boliglån. Det kan være mange grunner til dette men som oftest så skyldes dette at man ikke passer inn “boksen” til banken. Det kan være varierende inntekter eller at man ikke har klart å overbevise banken nok.

Det å få et avslag fra banken kan være veldig sårt. En trøst er at det i mange tilfeller ikke er din økonomi eller ditt foretak som er problemet. Det er som oftest en samlet vurdering fra banken.