Når man blir pensjonist så endrer den økonomiske hverdagen seg for mange av oss. Veldig mange velger på et eller annet tidspunkt når man er pensjonist å bytte bolig. Veldig mange pensjonister har nedbetalt boliglån, men det hender at man trenger litt lån for å f.eks finansiere en ny leilighet eller kanskje flytte nærmere sentrale deler av servicetilbudet.

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Noen pensjonister ønsker kanskje ikke å flytte men har annen gjeld som f.eks et kredittkort eller forbrukslån som de ønsker å betale ut med boliglånet. De aller fleste banker har forskjellige løsninger for pensjonister men renten kan dessverre hos enkelte banker være høy når man er pensjonist.

Hva er kravene for å få boliglån som pensjonist?

  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Minimum 20 % egenkapital
  • Skattepliktig pensjon

Hva trenger jeg av dokumentasjon for å søke om boliglån?

Boliglån er i de aller fleste banker en digital prosess, vi vet at flere pensjonister kan syntes at dette er vanskelig. Om du ikke er veldig digital av deg så trenger du følgende for å søke om boliglån:

  1. Siste skattemelding
  2. Utskrift av dine pensjonsavtaler
  3. Takst av nåværende bolig (hvis du har)

Hvordan søker jeg om boliglån som pensjonist?

Du kan søke i de aller fleste banker om boliglån som pensjonist. Vi anbefaler at man benytter seg av banken man er kunde i først. Samtidig så bør du alltid søke i flere banker samtidig slik at du kan sammenligne rente og vilkår på boliglånet. Selv om du er pensjonist så er det selvfølgelig mulig å forhandle på pris når det kommer til boliglån.

Hos Lånemegleren så hjelper vi deg gjerne med boliglån når du er pensjonist men dessverre så har ikke vi på nåværende tidspunkt en avtale på boliglån som gir deg gode vilkår. Om du derimot har fått avslag i en vanlig bank så hjelper vi deg i Lånemegleren gjerne med å søke boliglån. Du kan lese mer om boliglån her!