Hvor lav denne hastigheten er vil variere fra operatør til operatør. Hos mange vil du se at hastigheten nedjusteres til 3 Mbps eller en annen hastighet. Svarer du kun på noen få mailer eller svarer på innlegg på sosiale medier vil dette være høy nok hastighet. Trenger du derimot oppkobling til PC bør du velge et abonnement som gir deg høyere hastighet.

Tale, SMS og MMS

Det finnes mange mobilabonnement for bedrift som har fri tale, SMS og MMS. Denne typen mobilabonnement vil normalt koste mer enn et bedriftsabonnement hvor du betaler for faktisk forbruk. Ved å undersøke dette og tilpasse dette til din bedrift kan du finne det som kan bli en billig bedriftsabonnement for mobil som kan gjøre at du sparer penger.

Bruker du mobilen lite til samtaler kan du spare mye penger ved å velge et mobilabonnement for bedrift hvor du betaler for tellerskrittene du bruker og for meldingene du sender. Denne typen bedriftsabonnement kommer ofte med en fastpris på noen få tiere pr mnd. I tillegg kommer forbruket som også legges til fakturaen.

Driver du en bedrift hvor det stadig gjøres utringninger kan det derimot være en stor fordel å velge et abonnement hvor du har fri tale, SMS og MMS. På denne typen bedriftsabonnement for mobil vil du selvsagt betale en høyere fastpris hver måned. Men, det kan spares inn ved at du ikke betaler for tellerskritt og SMS eller MMS som sendes.

 • Lav fast månedspris med tillegg for faktisk forbruk
 • Høyere fast månedspris og fri bruk av tale, SMS og MMS

Dekning

Dekningen som leveres av norske mobiloperatører er jevnt over veldig god, selv om det kan være noen forskjeller. Dersom jobbtelefonen stort sett skal brukes på et fast kontor kan du i mange tilfeller velge et hvilket som helst bedriftsabonnement for mobil.

Tar du derimot med deg jobbmobilen ut, og spesielt om du beveger deg i utkantstrøk vil mobiloperatørens dekning være veldig viktig når du skal velge mobilabonnement for bedrift. I dag tilbyr de aller fleste mobiloperatører dekningskart slik at du enkelt kan se hvilken dekning du kan forvente deg.

Bedriftsabonnement til mobil for bruk i EU/EØS

Mobilabonnement for bedrift kan brukes i EU/EØS, og de fleste andre steder i verden, men her er det enkelte forskjeller. Det kan være viktig å sette seg inn i hva som tilbys på de ulike mobilabonnementene dersom du reiser utenlands og har behov for å ta med jobbmobil.

På de fleste mobilabonnement for bedrift med fri tale, SMS og MMS, vil du kunne bruke mobilen på samme måte som når du er i Norge så lenge du oppholder deg i EU/EØS. Men, bruk av data vil derimot være annerledes.

Mange mobilabonnement forDet finnes utrolig mange tilbydere av mobilabonnement på markedet. Hver aktør tilbyr også forskjellige pakker, noe som ikke gjør det enklere å finne frem til beste mobilabonnement for bedrift.

Selvsagt finnes det mange måter å finne frem til beste bedriftsabonnement på mobil, men det er langt fra gitt at det abonnementet som blir foreslått er best for din bedrift. I denne guiden skal vi vise deg hvordan du selv kan vurdere mobilabonnement for bedrift opp mot din bedrifts behov. Dette kan ta litt mer tid, men sjansen for at du finner beste mobilabonnement for bedrift og kan spare penger er større.

Slik finner du beste mobilabonnement for din bedrift

Hva som er beste mobilabonnement for bedrift bestemmes av hvilke behov som skal dekkes. Driver du et regnskapsbyrå vil du selvsagt ha helt andre behov enn om du driver et salgskontor for forsikring eller strøm. 

I det første tilfellet vil mobilen kanskje mest bli brukt til å motta noen få samtaler om dagen. Her kan kanskje billigste mobilabonnement for bedrift være det beste. I det andre eksemplet vil det kan være viktig å ha god dekning og større datakvote på mobilabonnementet, i tillegg til fri ringetid.

Det er selvsagt få som kjenner din bedrift bedre enn deg selv. Siden du har full kontroll på hvilke behov et mobilabonnement for bedrift skal dekke, er det også du som best kan bedømme hva som er beste bedriftsabonnement på mobil.

 • Behov for internettilkobling på mobil
 • Hvor mye brukes telefonene til samtaler
 • Hvor skal mobiltelefonene brukes
 • Prissammenligning av mobilabonnement for bedrift

Data og internett på mobil

Dersom du driver med salg og møter kunder utenfor kontoret eller bruker mye tid utenfor kontoret vil du være avhengig av at ditt mobilabonnement for bedrift gir deg den datamengden du har behov for. Mobilen din kan brukes som ruter ved å dele nettilkoblingen med for eksempel PC. Her vil du ha behov for en stor datapakke på mobilabonnementet.

Driver du derimot et regnskapskontor eller en blomsterbutikk vil du selvsagt ha mindre behov for mye data. Likevel kan det være greit å kunne svare på mail eller henvendelser på sosiale medier som Facebook eller Twitter når du er utendørs. Om ditt behov er av denne typen kan du velge en mindre datapakke. Dermed kan du også finne et billig mobilabonnement for bedrift.

 • Lite dataforbruk
 • Mellomstort dataforbruk
 • Høyt dataforbruk

Mobilabonnement for bedrift med data rollover

Bedriftsabonnement til mobil med data rollover kan være en fordel å velge. Det er ikke alltid du bruker opp all data som følger med på abonnementet. Har du et bedriftsabonnement uten rollover vil dataen du ikke har brukt falle bort. Neste måned begynner du dermed å bruke på din neste datapakke. Har du derimot data rollover på ditt mobilabonnement for bedrift vil dataen du ikke bruker legges til neste måneds datapakke. Dermed får du mer data å bruke neste måned.

Ubegrenset data på mobil

De aller fleste mobilabonnement for bedrift med ubegrenset data er todelte. Her vil du se at de fleste operatørene tilbyr en datapakke på 100 GB med høy hastighet. Når du har brukt opp 100 GB vil hastigheten justeres ned. Dermed vil du få en internettilkobling på mobil som har lavere hastighet. 

 bedrift gir deg en mindre datapakke som kan brukes i EU/EØS, enn hva du kan bruke om jobbmobilen befinner seg i Norge. Hvor stor datapakke du får til bruk i EU/EØS vil variere, så dersom du reiser mye er dette et viktig punkt å sjekke før du velger beste mobilabonnement for din bedrift.

Pris på mobilabonnement for bedrift

Det vil selvsagt være et forhold mellom hva du får og hva du betaler for. Prisen er også viktig når du skal velge mobilabonnement for bedrift. Å velge billigste bedriftsabonnement til mobil kan bli dyrt dersom abonnementet ikke dekker dine behov, og du må betale for mange tilleggstjenester eller forbruk. Det viktige er å velge mobilabonnementet som blir billigst for din bedrift.

Bruker du lite data og har få utgående telefoner kan du spare mye på å velge et abonnement hvor du betaler for hva du faktisk bruker. Årsaken til dette er som nevnt at disse mobilabonnementene har lav månedspris.

Er du derimot en storforbruker av både data og ringetid kan et mobilabonnement hvor du betaler for forbruk være dyrt, selv om fastprisen er lav. Her kan du spare penger ved å velge et bedriftsabonnement for mobil som har en høyere fastpris, men hvor du får en stor datakvote og fri ringetid med på kjøpet.

 • Lav fastpris – flere pristillegg for bruk
 • Høy fastpris – færre pristillegg for bruk

Bindingstid på mobilabonnement for bedrift

Noe annet som påvirker prisen på mobilabonnement til bedrift er om du velger bindingstid eller ikke. Det er vanlig at du kan velge mellom 0 måneders bindingstid, 12 måneders bindingstid eller 24 måneders bindingstid. Jo lengre bindingstid du velger, jo lavere vil som regel prisen være. Dersom du er usikker på om du velger beste mobilabonnement for bedrift kan det være smart å velge uten bindingstid. Bryter du bindingstiden kan det nemlig komme et gebyr som må betales for å komme ut av avtalen.

 • Lengre bindingstid gir lavere pris

Tilleggsprodukter

På mange mobilabonnement for bedrift følger det med nyttige tilleggsprodukter. Dette kan være produkter som du ikke har tenkt at du har behov for, men som kan vise seg å være både nyttige og viktige. Å få disse sammen med mobilabonnement for bedrift er selvsagt en fordel siden du da ikke trenger å kjøpe disse utenom.

Mange tenker ikke på datasikkerhet på jobbmobil. Dermed kan jobbtelefonen være et svakt punkt som angripere kan utnytte. Å velge et mobilabonnement som gir deg antivirusprogram eller program for nettsikkerhet kan være en god investering.

 • Antivirus/nettsikkerhet
 • Skylagring

Beste bedriftsabonnement for mobil

Å velge beste mobilabonnement for bedrift kan være en omfattende oppgave som tar tid. Det finnes snarveier, men det er ikke sikkert at disse snarveiene går mot ditt mål. Å lese anmeldelser av mobilabonnement kan være til hjelp, men det er ikke gitt at vurderingene som er gjort bygger på samme behov som din bedrift har.

Å lage en liste hvor du skriver ned behovene til din bedrift og vurderer de enkelte mobilabonnementene for bedrift kan føre til at du sparer penger. Det kan også være til hjelp slik at du finner der som faktisk er det beste mobilabonnementet til din bedrift. Finner du dette vil du kunne rette mer fokus mot din bedrifts kjerneoppgaver, fremfor å irritere deg over et mobilabonnement som ikke dekker din bedrifts behov.