Informasjon

Hvordan kjøpe bitcoin?

Stadig flere nordmenn interesserer seg og investerer i kryptovaluta. Den aller mest populære er bitcoin. Les vår guide om hvordan du kommer i gang med kryptovaluta.

Fakturasalg

Likviditet er viktig når man driver en bedrift og stadig flere velger å selge sine fordringer til en tredjepart. Dette kalles "factoring" men på norsk så blir det fakturasalg.

Næringslån

Mange norske bedrifter trenger penger til å investere i lokaler, maskiner og annet viktig produksjonsutstyr. Da kan et næringslån være et godt alternativt. Vi forteller deg alt du trenger å vite om næringslån.

Boliglån for selvstendig næringsdrivende

Stadig flere nordmenn etablerer egne selskaper for å lage sine egen arbeidsplass. Det å få boliglån som selvstendig næringsdrivende kan være vanskelig. Vi har derfor laget en artikkel og oppskrift på hvordan du kan få boliglån som selvstendig næringsdrivende.

Kan uføre få innvilget boliglån?

Boliglån for pensjonister

Bruker for mye penger

Bruker for mye penger - hvordan begrense partneren?

Parforholdet kan ha flere utfordringer, og en av de vanligste går på økonomi, og da gjerne bruk av penger på privaten. Synes du at partneren din er for råflott med pengene? Dette er en vanlig problemstilling som vi skal se på her.

Stopp impulskjøp

Stopp impulskjøpene - Bruk 72-timersregelen!

Vi er mange der ute som sliter med den personlige økonomien vår, og det er mange forskjellige årsaker til akkurat dét. Impulskjøp er noe mange har problemer med og faktum er at dette kan være en kostbar ekstrautgift som merkes godt på kontoen hver måned.

Hvordan bli en god investor

Hvordan bli en god investor på 1-2-3

I dag skal du få lære hvordan du kan bli en vellykket investor, og hva som kreves av deg som person for å lykkes!

Laere barn om penger og okonomi

Hvordan lære barn om økonomi og penger ? Les våre tips her!

Du har garantert sett reklamene eller tv-innslagene hvor barn svarer på forskjellige spørsmål og forsøker å forklare hva det ene eller det andre betyr? Ja, det er morsomt å se på men avslører samtidig mye om hvordan barn tenker om forskjellige ord og begreper som flyter rundt dem i deres virkelighet.

Kan jeg få boliglån uten egenkapital

Kan jeg få boliglån uten egenkapital?

Dette er et spørsmål som mange stiller seg, og det korte svaret på dette er 'ja', men samtidig 'nei'. Ærlige spørsmål krever ærlige svar, og det ærlige svaret er at pengene må være på plass, men det finnes flere måter å fremskaffe egenkapitalen på.

Vanskelig å spare penger?

Vanskelig å spare penger?

Kunsten å spare penger er egentlig ganske enkel å få til, men hvorfor er det så mange som sliter med å lykkes med dette? Det er mange årsaker til dét, men vi skal gi deg noen tips til hvordan du skal få det til!

Skrive ned

Boliglån, selv om du har inkasso

Dessverre er det slik at vi en eller annen gang i livet gjerne havner i økonomiske problemer eller kommer ut for noe som gjør at vår personlige økonomi opplever en knekk. Da kan det være greit å vite at det finnes alternativer og at man faktisk har mulighet til å skaffe seg et boliglån med inkassogjeld.

Familie flytter inn

Fastrentelån

Med det lave rentenivået vi har i Norge i dag er det stadig flere som velger fastrentelån, og det er mange fordeler knyttet til dette.

Gjeldsproblemer

Gjeldsproblemer?

Å ha gjeldsproblemer kan sette en effektiv stopper for kjøp av bolig, bil og andre investeringer når man har behov for lån, men for dem som er i denne situasjonen finnes det faktisk håp.

Kvinne som handler mat

Flexilån - skaff deg større økonomisk frihet

Et flexilån er et slags forbrukslån som du kan søke om i banken, men som er langt rimeligere enn et tradisjonelt lån av denne typen.

Økonomisk diagram

Forskjellen på nominell og effektiv rente

Når man skal ta opp et lån er man nødt til å forholde seg til begrepene nominell og effektiv rente. For mange er dette ukjent terreng, men i denne artikkelen skal vi legge det frem på en forståelig måte for deg, det er nemlig enklere enn hva du skulle tro.

Møte med økonomisk rådgiver

Boliglån med betalingsanmerkning

Å få et boliglån med betalingsanmerkning er ikke noen enkel sak i en vanlig bank, men her hos har vi en annen grunnholdning: vi ser på din fremtidige betalingsevne fremfor din betalingshistorikk.

Gjør beregninger

Skattefradrag på lån

Når man har et lån har man samtidig rettigheter til å få fradrag på skatten, men hvor mye er det egentlig snakk om?

Flytter inn i ny leilighet

Finansieringsbevis for boliglån

Det være smart å søke om et finansieringsbevis før du starter med selve letingen ettersom dette er en dokumentasjon som bekrefter at boligfinansieringen din er i orden.