Bedriftslån

Når din bedrift trenger ekstra likviditet for å vokse så kan vi i Lånemegleren hjelpe deg. Vi samarbeider med banker som gjerne hjelper din bedrift med et bedriftslån. Bankene vi samarbeider med vurderer alle bedrifter og alle søknader for å se hvordan de kan hjelpe din bedrift.

Vi vet at en del bedrifter syntes det er skummelt og vanskelig å søke om et bedriftslån, men det kan være et veldig godt verktøy for bedrifter som har utfordringer med likviditeten på grunn av varelagre, lange kontrakter eller fordi man er i en vekstfase som krever kapital.

Dersom du ønsker å søke om bedriftslån så kan du gjøre dette ved å bruke vår tabell nedenfor. Vi har samlet de beste tilbyderne av bedriftslån med og uten sikkerhet. Ved å bruke vår tabell kan du være sikker på å få et godt tilbud om bedriftslån.

Lånebeløp 10000-5000000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Raskt dager
Alder 20 år
QRED er en ledende aktør på bedriftslån i Sverige og er nå kommet til Norge. De kan hjelpe alt i fra små til mellomstore bedrifter! Hos QRED kan du låne fra 10000,- og helt opp til 5 millioner kroner.

Hvor mye trenger din bedrift i lån?

Hos Lånemegleren så tilbyr vi to forskjellige typer bedriftslån. Vi har valgt å dele de inn i to kategorier i forhold til hvor mye du ønsker å søke om. Det er fordi at det faktisk er store forskjeller i et lite bedriftslån og et stort bedriftslån. Vi har valgt de beste aktørene på begge sider for å gi deg og din bedrift den beste typen bedriftslån.

Når en bank mottar en søknad om bedriftslån så vil de raskest mulig prøve å vurdere bedriften sine finanser og situasjon. Alle banker vurderer forskjellig men i utgangspunktet så kan alle bedrifter få et bedriftslån i en eller annen form. Det finnes i hovedsak 4 typer forskjellig finansiering:

Hvordan kan Lånemegleren hjelpe deg med bedriftslån?

Lånemegleren har flere års erfaring med å sammenligne og yte bistand i kontakt med banker. Vi sammenligner og hjelper deg med å finne riktig lån ved bruk av våre tabeller.

Vi kan hjelpe din bedrift med å sammenligne og ikke minst finne den beste formen for finansiering!

Ole, Ansvar for Lånemegleren Bedrift

Hvordan søker jeg om bedriftslån?

For å søke om et bedriftslån så må du klikke deg inn på tabellen ovenfor å finne en aktør som passer best til dine behov. Vår tabell viser kun de beste og fremste aktørene som tilbyr bedriftslån i Norge. Det siste året så har det kommet veldig mange forskjellige aktører på bedriftslån men vi samarbeider kun med de som har konkurransedyktige betingelser.

Usikret bedriftslån

Veldig mange spør oss om usikret bedriftslån. Et usikret bedriftslån er et bedriftslån som ikke krever noe form for sikkerhet. De aller fleste bedriftslån krever at man kan stille sikkerhet enten igjennom bedriftens verdier eller igjennom en personlig garanti. Hvis man ikke har mulighet til å gi denne sikkerheten så vil det for de aller fleste være svært vanskelig å få et bedriftlån. Hvis man ikke har sikkerhet men trenger mer likviditet så kan et godt alternativ til usikret bedriftslån være en kassekreditt eller en avtale om kjøp av faktura.

Dersom de to alternativene ikke er dekkende så kan man vurdere å ta opp et usikret lån privat og deretter låne pengene til bedriften. Vi kan hjelpe deg med et usikret lån men man bør være veldig forsiktig når man låner penger for å investere. Hvis du trenger hjelp til å finne et slik lån så kan vi hjelpe deg med å finne et forbrukslån her.

Ordinært bedriftslån

Et ordinært bedriftslån er et lån som utbetales til bedriftens konto til en avtalt løpetid og med avtalte betingelser. For å kunne få et ordinært bedriftslån så krever ofte banken sikkerhet/pant i eiendom, maskiner eller annet inventar som er lett å omsette. Et stort normalt bedriftslån er ikke vanlig uten at det foreligger noe sikkerhet bak. Om bedriften ikke har sikkerhet selv så kan aksjonærer stille som garantister for lånet.

Alternativer til et ordinært bedriftslån

Kassekreditt

Dette er en av de enkleste måtene for en bedrift å få noe som ligner på et lån. Egentlig så er kassekreditt som et slags kredittkort. Når du søker om en kassekreditt så får du innvilget en kreditt som gjøres tilgjengelig i nettbanken til din bedrift. Her betaler du kun renter for deler av kreditten man bruker. Renten på en kassekreditt er gjerne høy og den brukes derfor som oftest til svært kortsiktige investeringer. Noen eksempler på bedrifter som kan ha utbytte av en kassekreditt:

  • Varelager (kortsiktig)
  • Prosjekter med betydelig kostnader i starten
  • Kortvarig behov for likviditet på

Factoring/fakturasalg

Fakturasalg er noe som stadig flere bedrifter benytter seg av. Det er mest populært blant mindre bedrifter som gjerne ikke har likviditet nok til å vente på at kundene betaler. Med en avtale om fakturasalg så kan din bedrift på pengene på konto med en gang faktura er utstedt. Man trenger heller ikke å bekymre seg over kunder som ikke betaler ettersom du faktisk selger fakturaen videre. Hvis man er relativt nyoppstarta så kan dette være den beste måten å bedre likviditeten på.

Ofte stilte spørsmål om bedriftslån

Lånemegleren.no får hver eneste dag inn flere søknader fra norske bedrifter. I tillegg så mottar vi eposter hver dag fra bedrifter som har spørsmål. Nedenfor har vi samlet opp de mest vanlige og ofte stilte spørsmålene vi får. Dersom du har et spørsmål om bedriftslån som vi ikke har svart på så kan du sende henvendelse til post@lånemegleren.no.

Kan man få bedriftslån før en bedrift er stiftet?

Vi forstår at veldig mange nordmenn går med en «grunder drøm» i magen. Vi får ofte spørsmål fra de som er i «tankefasen» om mulighetene for å få et oppstartslån. Det er dessverre slik at omtrent alle banker krever litt historikk eller sikkerhet for å kunne gi et bedriftslån. Det er i tillegg umulig for en bank å gi et tilsagn på et lån til et selskap som ennå ikke er stiftet.Veldig mange velger heller f.eks å bruke sitt boliglån og stå personlig som sikkerhet for lånet som gir. Dette er likevel noe som kan ha store konsekvenser og noe man definitivt må tenke grundig igjennom før man gjør.

Hvem kan få bedriftslån?

I utgangspunktet så kan alle få bedriftslån hvis de oppfyller kravene fra banken. Dersom du har inkasso/betalingsanmerkninger på deg selv eller firma så vil man ikke kunne få bedriftlsån. I tillegg så trenger bedriften å ha en kontantstrøm som gjør at det er mulig å betjene lånet.

Kan ENK få bedriftslån?

Dersom du har et ENK så kan det være vanskelig å få et bedriftslån og i mange tilfeller så vil det kanskje ikke være hensiktsmessig. Et bedriftslån har gjerne en høyere rente enn andre typer lån, det betyr at om du har et ENK så kan det være at det finnes rimeligere finansieringsløsninger.

Får jeg samme renten på et bedriftslån som på et boliglån?

Nei, bedriftslån har en mye høyere rente enn et vanlig boliglån. Vi vet at veldig mange syntes dette kan være veldig vanskelig å forstå men renten beregnes ut i fra risiko. Et bedriftslån har som regel vesentlig høyere rente enn et vanlig boliglån og dette må man regne med.

Hvor mye dokumentasjon trenger banken når du søker om et bedriftslån?

Når du søker om et bedriftslån (ordinært) så er det ofte veldig mange dokumentasjonskrav. Ofte så sitter banken på veldig mye informasjon selv hvis man allerede er kunde. Dette er en prosess som kan ta litt tid og kreve en del dokumentasjon. Heldigvis så er det mest digitale og derfor er det ofte fort gjort å dokumentere. Likevel så kan man gjerne få spørsmål som kopier av kontrakter og et budsjett for innværende år.

Hvor mye kan jeg søke om i bedriftslån?

De aller fleste bedriftslån ligger på mellom hundre tusen kroner og en million men vi har ingen øvre grense for hvor mye du kan søke om. Våre banker vil alltid gjøre en vurdering for å se om det er noe de kan hjelpe deg og din bedrift med. Normalt sett ligger lånesummen på bedriftslån på mellom 50000,- og opptil 10 millioner kroner. Skal man ha mer enn dette så trenger man gjerne en større bank og her kan vi dessverre ikke hjelpe.

Må man stille sikkerhet for bedriftslånet?

Et ordinært bedriftslån krever ofte at man setter sikkerhet. Hvis bedriften har sikkerhet som kan stilles selv som f.eks eiendom eller maskiner så kan dette brukes. Hvis man ikke har dette så er det stadig flere som velger å stille sikkerhet selv for bedriften.

Hvor lang tid tar det å få utbetalt et lån?

Når søknadsprosessen er gjort så kan det ta alt i fra noen få dager til noen uker før lånet er utbetalt. Det er veldig individuelt hvor lang tid hver sak tar. Når du kontakter oss så kan vi gi deg mer informasjon om hvordan forløpet er og et estimat på hvor lang tid behandlingen av din søknad tar.

Koster det noe å søke om bedriftslån igjennom Lånemegleren?

Nei, det er helt gratis og uforpliktende å søke om bedriftslån hos Lånemegleren. Vi får betalt av bankene dersom et lån som vi formidler blir utbetalt.

Hvorfor får jeg avslag på bedriftslån?

Vi kan som regel ikke vite hvorfor du har fått avslag på din søknad om bedriftslån eller grunnlaget for avslag. Hvis du har søkt igjennom oss så prøver vi etter beste evne å hjelpe deg videre i prosessen. Vår erfaring er at man gjerne kan spørre banken direkte om grunnlaget for avslag på søknaden om bedriftslån.

Den vanligste årsaken til avslag på bedriftslån er manglende historikk. Dersom man er en relativt ny oppstartet bedrift så kan det være vanskelig for banken å vurdere betjeningsevne. I tillegg så gjøres det kredittsjekk av deg og eventuelt andre som er med i bedriften, dersom du har en dårlig økonomi så kan dette påvirke søknaden om bedriftslån negativt.

Alternativer til bedriftslån?

Det finnes et veldig godt alternativ til bedriftslån og det er kassekreditt. Dette er en form for kortsiktig lån som gjerne har lavere krav til sikkerhet enn et tradisjonelt bedriftslån.

Hva skjer hvis jeg ikke kan betale tilbake lånet?

Når man signerer og aksepterer et bedriftslån så signerer man en selvskyldnerkausjon som gjør at du er ansvarlig for lånet dersom det ikke betales tilbake. Det betyr at du dermed som privat må gå i dialog med banken for å forhandle en avtale som gjør at du over tid kan betale tilbake lånet. Her vil bankene guide deg og finne en løsning som er god for begge parter. Det som er viktig er at man tar kontakt med banken tidlig slik at man ikke misligholder lånet først.