Bedriftslån

Når din bedrift trenger ekstra likviditet for å vokse så kan vi i Lånemegleren hjelpe deg. Vi samarbeider med banker som gjerne hjelper din bedrift med et bedriftslån. Vi samarbeider med banker som vurderer alle bedrifter og alle søknader for å se hvordan de kan hjelpe din bedrift.

Vi vet at en del bedrifter syntes det er skummelt og vanskelig å søke om et bedriftslån men det kan være et veldig godt verktøy for bedrifter som har utfordringer med likviditeten på grunn av varelagre, lange kontrakter eller fordi man er i en vekstfase som krever kapital.

Dersom du ønsker å søke om bedriftslån under 3 millioner så kan du gjøre dette her. Det tar i gjennomsnitt 3 minutter å søke om bedriftslån og du får svar direkte!

Hvor mye trenger din bedrift i lån?

Hos Lånemegleren så tilbyr vi to forskjellige typer bedriftslån. Vi har valgt å dele de inn i to kategorier i forhold til hvor mye du ønsker å søke om. Det er fordi at det faktisk er store forskjeller i et lite bedriftslån og et stort bedriftslån. Vi har valgt de beste aktørene på begge sider for å gi deg og din bedrift den beste typen bedriftslån.

Bedriftslån opptil 2 millioner kroner

null

1. Send inn søknad

Du kan sende inn din søknad om bedriftslån her. Det tar i gjennomsnitt 3 minutter å sende inn søknad.

null

2. Banken vurderer søknaden din

Det tar ikke lang tid, du får svar med en gang om din bedrift får innvilget bedriftslån eller ikke.

Krone

3. Pengene er på vei

Når lånetilbudet er signert så er pengene på vei til din bedrift.

Bedriftslån fra 2 til 30 millioner kroner

null

1. Send inn søknad

Du kan sende inn din søknad om her og du .Det tar ikke veldig lang tid å fylle ut søknaden men du må ha tilgang til enkel informasjon om din bedrift.

null

2. Din søknad blir vurdert

Når du har fylt ut søknaden så blir din søknad vurdert. På høye bedriftslån så kan dette opptil 7 dager.

Krone

3. Pengene er på vei

Når lånetilbudet er signert så er pengene på vei til din bedrift.

Hvem kan få bedriftslån?

Når en bank mottar en søknad om bedriftslån så vil de raskest mulig prøve å vurdere bedriften sine finanser og situasjon. Alle banker vurderer forskjellig men i utgangspunktet så kan alle bedrifter få et bedriftslån i en eller annen form. Det finnes i hovedsak 4 typer forskjellig finansiering:

Ordinært bedriftslån

Et ordinært bedriftslån er et lån som utbetales til bedriftens konto til en avtalt løpetid og med avtalte betingelser. For å kunne få et ordinært bedriftslån så krever ofte banken sikkerhet/pant i eiendom, maskiner eller annet inventar som er lett å omsette. Et stort normalt bedriftslån er ikke vanlig uten at det foreligger noe sikkerhet bak. Om bedriften ikke har sikkerhet selv så kan aksjonærer stille som garantister for lånet.

Kassekreditt

Dette er en av de enkleste måtene for en bedrift å få noe som ligner på et lån. Egentlig så er kassekreditt som et slags kredittkort. Når du søker om en kassekreditt så får du innvilget en kreditt som gjøres tilgjengelig i nettbanken til din bedrift. Her betaler du kun renter for deler av kreditten man bruker. Renten på en kassekreditt er gjerne høy og den brukes derfor som oftest til svært kortsiktige investeringer. Noen eksempler på bedrifter som kan ha utbytte av en kassekreditt:

 • Varelager (kortsiktig)
 • Prosjekter med betydelig kostnader i starten
 • Kortvarig behov for likviditet på

Factoring/fakturasalg

Fakturasalg er noe som stadig flere bedrifter benytter seg av. Det er mest populært blant mindre bedrifter som gjerne ikke har likviditet nok til å vente på at kundene betaler. Med en avtale om fakturasalg så kan din bedrift på pengene på konto med en gang faktura er utstedt. Man trenger heller ikke å bekymre seg over kunder som ikke betaler ettersom du faktisk selger fakturaen videre. Hvis man er relativt nyoppstarta så kan dette være den beste måten å bedre likviditeten på.

Hva kan Lånemegleren hjelpe deg med?

Lånemegleren har flere års erfaring med å sammenligne og yte bistand i kontakt med banker. Vi sammenligner og er din hjelper helt til lånet er utbetalt. Vi kan hjelpe deg med spørsmål du måtte ha og sikre en trygg prosess med banken.

Vi kan hjelpe din bedrift med å sammenligne og ikke minst finne den beste formen for finansiering!
Ole, Ansvar for Lånemegleren Bedrift

Hvordan søker jeg om bedriftslån?

For å søke om et bedriftslån hos Lånemegleren så må du gjøre følgende:

1. Send en epost til post@stkfinans.no

2. Skriv i emnefeltet "Bedriftslån - organisasjonsnummeret til din bedrift"

3. Fortell kort behovet til din bedrift, og et telefonnummer vi kan nå deg på.

Det er veldig viktig at du ikke inkluderer sensitiv informasjon om bedriften eller deg selv. Vi behandler henvendelser fortløpende og du vil høre fra oss så raskt som mulig.

Usikret bedriftslån

Veldig mange spør oss om usikret bedriftslån. Et usikret bedriftslån er et bedriftslån som ikke krever noe form for sikkerhet. De aller fleste bedriftslån krever at man kan stille sikkerhet enten igjennom bedriftens verdier eller igjennom en personlig garanti. Hvis man ikke har mulighet til å gi denne sikkerheten så vil det for de aller fleste være svært vanskelig å få et bedriftlån. Hvis man ikke har sikkerhet men trenger mer likviditet så kan et godt alternativ til usikret bedriftslån være en kassekreditt eller en avtale om kjøp av faktura.

Dersom de to alternativene ikke er dekkende så kan man vurdere å ta opp et usikret lån privat og deretter låne pengene til bedriften. Vi kan hjelpe deg med et usikret lån men man bør være veldig forsiktig når man låner penger for å investere. Hvis du trenger hjelp til å finne et slik lån så kan vi hjelpe deg med å finne et forbrukslån her.

Ofte stilte spørsmål om bedriftslån

 • Vi forstår at veldig mange nordmenn går med en "grunder drøm" i magen. Vi får ofte spørsmål fra de som er i "tankefasen" om mulighetene for å få et oppstartslån. Det er dessverre slik at omtrent alle banker krever litt historikk eller sikkerhet for å kunne gi et bedriftslån. Det er i tillegg umulig for en bank å gi et tilsagn på et lån til et selskap som ennå ikke er stiftet.

  Veldig mange velger heller f.eks å bruke sitt boliglån og stå personlig som sikkerhet for lånet som gir. Dette er likevel noe som kan ha store konsekvenser og noe man definitivt må tenke grundig igjennom før man gjør.

 • Nei, bedriftslån har en mye høyere rente enn et vanlig boliglån. Vi vet at veldig mange syntes dette kan være veldig vanskelig å forstå men renten beregnes ut i fra risiko. Et bedriftslån har som regel vesentlig høyere rente enn et vanlig boliglån og dette må man regne med.

 • Når du søker om et bedriftslån (ordinært) så er det ofte veldig mange dokumentasjonskrav. Ofte så sitter banken på veldig mye informasjon selv hvis man allerede er kunde. Dette er en prosess som kan ta litt tid og kreve en del dokumentasjon.

 • Vi kan som regel ikke vite hvorfor du har fått avslag på din søknad om bedriftslån eller grunnlaget for avslag. Hvis du har søkt igjennom oss så prøver vi etter beste evne å hjelpe deg videre i prosessen. Vår erfaring er at man gjerne kan spørre banken direkte om grunnlaget for avslag på søknaden om bedriftslån.

 • De aller fleste bedriftslån ligger på mellom hundre tusen kroner og en million men vi har ingen øvre grense for hvor mye du kan søke om. Våre banker vil alltid gjøre en vurdering for å se om det er noe de kan hjelpe deg og din bedrift med.

 • Et ordinært bedriftslån krever ofte at man setter sikkerhet. Hvis bedriften har sikkerhet som kan stilles selv som f.eks eiendom eller maskiner så kan dette brukes. Hvis man ikke har dette så er det stadig flere som velger å stille sikkerhet selv for bedriften.

 • Når søknadsprosessen er gjort så kan det ta alt i fra noen få dager til noen uker før lånet er utbetalt. Det er veldig individuelt hvor lang tid hver sak tar. Når du kontakter oss så kan vi gi deg mer informasjon om hvordan forløpet er og et estimat på hvor lang tid behandlingen av din søknad tar.

 • Nei, det er helt gratis og uforpliktende å søke om bedriftslån hos Lånemegleren. Vi får betalt av bankene dersom et lån som vi formidler blir utbetalt.

 • Det finnes et veldig godt alternativ til bedriftslån og det er kassekreditt. Dette er en form for kortsiktig lån som gjerne har lavere krav til sikkerhet enn et tradisjonelt bedriftslån.